Welke soorten klompen zijn er?

Er zijn een hele hoop verschillende soorten schoenen te vinden op de markt. Er zijn  ook een hele hoop verschillende mensen die weer van wat anders houden en zo moeten er steeds weer nieuwe dingen ontwikkelt worden. Al hoeft niet alles helemaal nieuw te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je iemand bent die van tradities houd. Je kan namelijk ook nog steeds klompen kopen of misschien heb je ze wel nodig voor je werk. Er kunnen allerlei redenen zijn waarvoor je klompen nodig kan hebben en gelukkig zijn ze nog steeds te koop.

Medische klompen

Veel mensen denken dat medische klompen voor mensen zijn die bijvoorbeeld een ziekte hebben. Dit is uiteraard helemaal niet het geval. Medische klompen zijn voor mensen die bijvoorbeeld in het ziekenhuis werken. Wanneer mensen in het ziekenhuis werken hebben ze zeker wel bescherming nodig. Dit wordt vaak gedaan door medische klompen.

Medische klompen moeten niet alleen een beetje lekker zitten, maar ze moeten ook sterk genoeg zijn om bijvoorbeeld tegen een ziekenhuisbed op te kunnen. Ook in het ziekenhuis gebeuren helaas nog wel eens ongelukken. Het is daarom zeker belangrijk dat hier rekening mee gehouden wordt. Dit is wel het geval bij medische klompen, maar bij andere soorten klompen niet. 

Werkklompen

Naast medische klompen heb je ook nog voor andere mensen die werken in een sector waarbij het belangrijk is dat de voeten beschermd worden. Wanneer je goede werkklompen hebt zal dit zeker het geval zijn. Je voeten worden beschermt tegen bijvoorbeeld erg zware voorwerpen of misschien tegen het per ongelijk trappen tegen bepaalde dingen aan. 

Houten klompen

Naast het feit dat je klompen nodig kan hebben voor je werk, kan je klompen natuurlijk ook heel erg leuk vinden. Dit kan zijn om te dragen of misschien wil jij ze juist wel heel erg graag ophangen. Op die manier ben je toch een echte Hollanders zoals ze dat altijd noemen. Veel mensen vinden klompen ook gewoon heel erg fijn om te dragen wanneer ze bijvoorbeeld thuis zij niet op blote voeten naar buiten willen gaan. Dan zijn klompen echt ideaal als je een mooie grote tuin hebt.