Wat is het weer koud!

De zomer is in 2021 een stuk ouder en regenachtiger dan verwacht. Dit maakt het de perfecte tijd om je alvast te gaan oriënteren naar de juiste jas voor deze winter. Dit gaat over het algemeen een stuk beter wanneer het niet zo warm is namelijk!

Om je alvast wat op weg te helpen hebben we hieronder een aantal tips opgeschreven.

Waaraan herken je een goede winterjas?

Wanneer we het over een goede winterjas hebben bedoelen we heel simpel een winterjas die werkt. Dit betekend dat jouw nieuwe winterjas gewoon goed warm moet zijn en lekker moet zitten.

Ook niet onbelangrijk is dat een winterjas goed waterdicht en winddicht moet zijn om zo geen onnodige kou te leiden. Eventueel kan je voor de zekerheid jouw nieuwe jas nog even extra insprayen met water-en-vuil afstotende spray.

Ook is het belangrijk om goed te letten op de soort vulling, zo is een synthetisch gevulde winterjas goed bestand tegen water en wind terwijl deze wel minder warm is dan een met dons gevulde winterjas.  

Vaak is het zo dat winterjassen allemaal als warm worden aangeboden terwijl er wel degelijk verschil zit qua materiaal, vulling en dus ook warmte.

Passen, voelen en dan aanschaffen!

Belangrijk is bij het uitzoeken van de juiste winterjas dat je deze goed past en uiteraard goed voelt of de stof jou warm genoeg gaat houden deze winter. 

Let bij het passen op de volgende punten:

  • Past deze jas goed bij mijn lichaam?
  • Kan ik me goed bewegen in deze winterjas?
  • Is mijn onderrug en nek ook beschermt tegen de kou?
  • Vind ik de jas mooi

Wanneer je op alle bovenstaande punten volmondig ja kunt zeggen zijn er slechts nog 2 vragen over:

  • Houd deze jas mij goed warm
  • Past deze winterjas in mijn budget

Goedkoop of duurkoop?

Wanneer we het over budget hebben is het goed om bij jezelf na te gaan of je opzoek bent naar een goedkope(re) winterjas welke warm is of dat je graag meerdere jaren wilt doen met jouw nieuwe winterjas. 

Succes met je zoektocht!