Waar moet je op letten bij het kopen van babykleding?

De eerste fase nadat de bevalling is geweest is een voor veel gezinnen een drukke periode. Weinig slaap en veel bezig met de kleine. Daarom is het handig om van tevoren al genoeg babykleding te kopen, zodat je dit niet last-minute nog hoeft te doen. In dit artikel heb ik drie tips voor waar je op moet letten bij het kopen van babykleding.

Let op de stof!

Het is belangrijk dat de baby comfortabele kleding kan dragen. Een spijkerbroekje ziet er misschien leuk uit, maar zit totaal niet comfortabel. Koop dus vooral soepele stoffen zoals wol. Synthetische stoffen moet je zoveel mogelijk vermijden omdat het stoffen zijn die niet ademen en niet luchtig genoeg zijn voor jouw kleintje.

Denk aan de rug

Volwassenen vinden het niet erg om een capuchon, knoopje of iets in hun rug of nek te voelen, maar voor een baby is dit totaal niet fijn. De baby ligt het grootste gedeelte van de dag op zijn rug en het voelt niet fijn om op een bobbel te liggen.

Geen ritsen

Vooral broeken met ritsen (of knopen) zitten niet fijn voor een baby. Broekjes die rekbaar zijn, zijn makkelijker aan te trekken en zitten voor de baby ook een stuk fijner. Hoe simpeler de babykleding, hoe fijner het vaak zit. Basic kleren zijn de beste kleren voor de eerste maanden.

Krijg jij binnenkort een kleintje erbij in het gezin? Neem dan nu alvast een kijkje bij Olliewood voor de leukste babykleding van dit moment.