Jacob Cohen

Jacob Cohen is een kledingmerk dat in 1985 werd gelanceerd door Tato Bardelle. Al vrij snel wist het kledingmerk goede zaken te doen in de luxe denimsector. Uiteindelijk bleek het de zoon van Bardelle, Nicola Bardelle, die de volgende stap wist te zetten met het merk Jacob Cohen. Door zijn talent én slimheid wist hij in 2003 het kledingmerk naar boutiques over de hele wereld te krijgen en wist het een plek te krijgen naast alle andere topmerken. Waar het eerst vooral bekend was vanwege de veel verkochte dameskleding, kwam het in 2008 met de “totale look” voor mannen. Het volledige assortiment voor vrouwen kwam uiteindelijk twee jaar laten. Deze collecties werken gekenmerkt door de ontwerpen, verschillende kleurencombinaties én de fijne stoffen die men daarbij gebruikte. Tegenwoordig worden de verschillende collecties verkocht in 450 boutiques verspreid over heel Italië en ruim 1500 winkels wereldwijd. Een aantal landen en regio’s waar je deze winkels kunt vinden zijn Nederland, Duitsland, Scandinavië, Japan en Noord-Amerika. 

Wat maakt Jacob Cohen speciaal?

Er zijn verschillende redenen waarom het merk zo populair is. Zo gebruikt men enkel stoffen die comfortabel zitten en bepaalde vorm van elegantie hebben. De visie van Jacob Cohen is dat het zowel casual als formele kleding wil creëren. Deze kleding onderscheid zich door vakwerk wat resulteert in de perfecte pasvorm. Ook bevat de kleding kleine en verfijnde details, iets wat altijd al een kenmerk is geweest van Jacob Cohen. 

De Jacob Cohen Jeans

Het meest verkochte kledingstuk is ook het stuk waar alles vroeger mee begon, namelijk de jeans. Bij Jacob Cohen zegt men dat denim niet alleen een kledingsoort is, het zou namelijk ook een levensstijl zijn. Om de Jacob Cohen jeans te maken maakt men enkel gebruik van het beste katoen. Zo vindt men dat het kledingstuk zowel elegant is en comfortabel zit.