Een grote diversiteit aan ringen vind je in Antwerpen

Het maakt niet uit wat voor soort ring je zoekt, in Antwerpen hebben ze een zeer uitgebreide collectie. In Antwerpen vind je verschillende juweliers die ringen verkopen, maar daarnaast ook andere sieraden. Het komt vaak voor dat mensen uit het buitenland naar Antwerpen gaan om, bijvoorbeeld, trouwringen uit te zoeken of gewoon voor ‘het leuk’ er gaan winkelen.

Lage prijzen
Vaak zie je de prijzen niet in de etalages staan of in de vitrines. Wat bij ons in Nederland wel gebruikelijk is. Daarnaast is bij ons de prijs, de prijs en ga je er niet over onderhandelen. In Antwerpen gaat dit er anders aan toe. Er staan over het algemeen geen prijzen bij, dus wanneer je een mooie ring hebt gevonden is het altijd even afwachten wat de prijs wordt. Het is overigens niet zo, wat je in andere (toeristische) landen ziet, dat de prijs wordt bepaald op basis van jouw uiterlijk. De prijs die zij vervolgens noemen, is de prijs die het product ook ‘echt waard’ is. Dit kunnen natuurlijk hoge prijzen zijn, maar eigenlijk gaan de juweliers in Antwerpen er vanuit dat je nog onderhandeld over de prijs. Hierdoor kan het gebeuren dat je dus jouw ‘droom ring’ koopt voor een lage prijs.

Lagere prijzen, hoe kan dat?

In sommige gevallen denk je dat er een addertje onder het gras zit, wanneer de prijs nog verlaagd kan worden. In Antwerpen kunnen ze de prijs verlagen doordat ze daar de sieraden, ambachtelijk, maken. Je koopt dus dichtbij de bron van het product. In andere landen, steden, gaat dit niet omdat ze dan meer te maken hebben met de strakke in- en verkoopprijzen. Om uiteindelijk zelf ook nog winst te maken. Dit lijkt in Antwerpen niet zo te werken.