De juiste trouwschoenen voor mannen

heren trouwschoenen

Tijdens een trouwerij gaat vaak veel aandacht uit naar hoe de bruid, maar natuurlijk wil je er als bruidegom ook op je best uitzien! Schoenen zijn een essentieel onderdeel van je outfit en dat geldt zeker voor de groom. In dit artikel vertel je meer over het kiezen van de juiste trouwschoenen en deel ik een aantal handige tips met je. Lees dus vooral verder!

Trouwschoenen: waarom zijn ze zo belangrijk en waar moet je op letten?

In de inleiding benoemde ik het al: trouwschoenen zijn een essentieel onderdeel van je outfit. Ze maken je outfit namelijk af. Maar voor welke trouwschoenen moet je gaan? Tegenwoordig is er zóveel keus in trouwschoenen voor mannen, met een hoop verschillende stijlen en soorten kleuren. Door het uitgebreide aanbod kan het best zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, maar als je je aan de volgende twee richtlijnen houdt, kom je zeker weten tot het juiste paar!

Allereerst is het belangrijk dat de trouwschoenen goed passen bij je pak en de accessoires die je draagt. De meeste bruidegoms ‘to-be’ scoren eerst een pak en zoeken dan pas een paar schoenen uit. Gelukkig zijn er veel trouwzaken die naast pakken ook trouwschoenen verkopen. Maak van deze gelegenheid gebruik, want zo kun je gelijk kijken of je een matchende combinatie kunt vinden!

Naast dat de schoenen goed moeten passen bij de rest van je outfit, is er nog een ander punt dat van belang is: de schoenen moeten comfortabel zijn! Het is wel je trouwdag en je wilt je natuurlijk niet ergeren aan je schoenen of de hele dag met zere voeten rondlopen.

Verschillende soorten trouwschoenen voor heren

Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf, bestaat er een uitgebreid aanbod aan trouwschoenen voor heren. Het is allemaal al lang niet meer zo als pakweg 40 jaar geleden, toen alle trouwschoenen voor heren er ongeveer hetzelfde uitzagen. Desalniettemin kun je tegenwoordig natuurlijk nog steeds gaan voor klassieke, zware lakschoenen. Deze staan doorgaans erg goed als je een zwarte smoking draagt. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om loafers of (jawel!) gympen te dragen!

Op deze pagina vind je een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan trouwschoenen voor heren.